Ingredienser :
- Grønn salat (Jeg synes issalat er greit. Du slipper å skylle den, bare å ta vekk de ytre bladene og skjær opp. Men du bestemmer.)
- Evt litt ruccola?
- Litt løk i TYNNE skiver. (Gjerne rød løk)
- Kanskje litt tomat?
- Bacon (Kanskje ikke alt for mye, men det er jammenmeg godt! )
- Kylling. Ca en filet pr snute
- Sjampinjong
- Evt annet du måtte finne på.
- Gressløk?
- Fersk basilikum?
- Begge deler?
Framgangsmåte
- Lag salat av alle grønnsakene i en stor bolle slik at du får plass til resten.
- Lag en dressing basert på eddik og olje. (IKKE kjøp, det finnes INGEN gode kjøpedressinger. Eller drit i hele dressingen og skvett på litt olje (oliven-) og eddik. Evt. litt Balsamico).
- Stek baconet i stekepanne (ja hva pokker ellers) til den blir sprø og fin. Du kan jo også dele opp skivene litt. Legg den på et par flak med tørkerull på en tallerken slik at det får avfettet seg. (Etterpå kan du jo legge et par nye flak over og en tallerken til og snu, hvis du har hysterisk angst for kalorier).
- Sjampinjongen steker du for seg. Og avfetter.
- Så steker du kyllingen. Del opp i passende biter. HUSK KYLLINGLOVEN. Evt avfett.
- Alt dette danderer du over salaten.
Varianter:
- Sjampinjongen kan du også ha fersk i salaten sammen med grønnsakene.
- Du kan ha creme fraiche på i stedet for dressingen. Evt. blande med gressløk.
- Du kan steke løken sammen med sjampinjongen. Tidsbruken blir det samme.
Risen kan du sette over etter at du har kuttet opp grønnsakene.
Nå begynner jeg virkelig å få tak på min nyskapende dirty realistiske matfotostil. Og bare så det er sagt : jeg vil IKKE en gang vurdere å finne et norsk uttrykk for dirty realisme .
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar