Kyllingen på bildet er godt skjult under mangoen. Så her er det mango på en seng av kylling istedet for kylling på en seng av mango. Skitt au!
I dag skal vi lage en enkel rett. Nemlig kylling i mango.
Ingredienser:
- Kyllingfilet. (Hvis dypfryst : tin! )
- Løk. (For eksempel 1 pr. filet). Finhakk.
- Hvitløk
- Litt fersk rød chili. ( Ca 4 -5 cm hvis du ikke har en svært sterk gane).
- Gjerne litt paprika, for eksempel rød snackspaprika. Skjær tynt opp.
- Mango : mengde : fritt valg, en holder i hvert fall til 2 fileter.
- Litt indisk krydder eller noe liknende
- Evt annet passende digg.
- Olje til steking.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Stek kyllingen. Du kan godt dele litt opp. Opp i en ildfast form med lokk. (Har du ikke lokk dekker du med folie).
- Stek deretter løken, hvitløk på slutten av steketida. Og chilen.
- Oppi samme formen med det.
- Paprikan trenger du ikke å steke.
- Mango kuttes opp og legges over.
- Dryss på krydder.
- Det grønne på bildet er tørket koriander.
- Salt
- Pepper
(Forholdet steketida og temperaturen kan sikkert diskuteres.)
Ris til. (Settes over når du har fått kyllingen i ovnen)
Salat
Nam nam.
Kan mangoen byttes med for eksempel ananas? Det går sikkert fint. Prøv.
Enn epler da? Jada : sikkert.
Denne retten holder til to svært sultne personer og skulle være rikelig til tre.
Til slutt litt kyllingvett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar