søndag, desember 12, 2010

I dag kokosmakroner

Alle har vel bakt kokosmakroner til jul med vekslende hell. (Ja kanskje ikke alle da. Verst for dem.) Jeg tipper at det er flere enn meg som har opplevd at disse fordømte makronene flyter utover på bakebrettet etter endt steketid og slettes ikke blir sånne spretne topper som dem man kjøper i butikken. Så hvorfor ikke kjøpe dem der, sier du? Å hold tåta på deg!

På selveste facebook fant jeg denne oppskriften som nå er testet ut!

  • Er kakene gode?
  • Er oppskriften enkel?
  • Tar den lang tid?
  • Og – holder kokosmakronene formen under hele steketiden?

Her et litt sånn shavbbychick bilde av ingrediensene og alt utstyret før vi starter. Fotografen fremdeles ved godt mot.

Så skrider vi til verket:
Sett likegodt på ovnen nå: 170 grader

  • 4 stk eggehvite ( Nei, jeg har ingen forslag på hvordan du kan bruke de fire eggegulene som blir til overs. Nå er det kun kokosmakroner som gjelder!)
  • 0.5 ts vaniljesukker. (Det tror jeg fankernmeg jeg glemte!)
  • 180 gram sukker.
Dette piskes til stiv marengsmasse – tilsett sukkeret i tre omganger. (Hvis du kan holde bollen opp ned uten at innholdet renner ut er du i hvert fall ferdig.)

Bland lett inn
  • 250 gram kokosmasse. (Med andre ord en standard pose)

Nei, dette er ikke risengrynsgrøt, det er kokosmakronmasse.

Deretter legger du røra i topper med to teskjeer på en stekeplate med bakepapir. Det er nok røre til to omganger hvis du ikke har en særdeles langfingra ( eller skal vi heller si langtunget ) slikkemunn i nærheten.

Slik ser de ut før jeg setter dem i ovnen. Vil de beholde den samme formen etter steketid? I ovnen i 10 – 15 minutter. (Jeg stekte de i 15.) Sannhetens øyeblikk nærmer seg, og...

...jajjajjajaaa! Slettes ikke ille om jeg skal få lov til å si det sjæl!

Det spesielle med disse kokosmakronene er jo at de – som den oppmerksomme leser for lengst har fått med seg – ikke inneholder mel. Bra for glutenallergikere. Ei heller smør. Bra for alle. Eggallergikere derimot er ikke fullt så heldige, og for alt jeg veit kan jo også noen ha allergi mot kokos.

En fin ting med denne oppskriften er at den er rask å gjennomføre!


Flere retter fra mitt enkle kjøkken!

3 kommentarer:

Solgunn sa...

Takk for motiverende innsyn, og kanskje jeg hiver meg rundt en dag og baker (er det egentlig lov å bruke ordet baker på en så enkel prosess) kokosmakroner etter denne eminente oppskrift!

elis lesebabbel sa...

Så lenge kakene er i ovnen regner jeg med at man kan bruke ordet "bake". Når man i tillegg pisker, rører, måler etc.

Solgunn sa...

Du har nok rett i det, er jo tross alt en del prosesser og så må man ikke glemme ryddinga - phhfff