søndag, juni 14, 2009

Og så lager vi dessert


Denne desserten er vanvittig enkel å lage. Du tar pærer (kan godt være litt harde), skrell og del opp etter smak. jeg foretrekker å dele dem i 4 på langs. Vekk med kjerne og stilk. Ha dem i en liten kasserolle, oppi med rødvin så det dekker pærene mer eller mindre, gjerne en rest, det gjør ingenting om den er litt sur. Og sukker. Hvor mye? Det bestemmer du sjæl, men bare hell oppi. Kokes i ca 15 minutter eller til de er møre. De skal jo ikke kokes i hjel heller da! La deretter pærene ligge i væsken så de får godgjort seg.

Pærene på bildet ble kokt i dag morges og lå til jeg begynte å lage middagen. Sil av væsken og la den koke inn en del. Kan godt koke en times tid på svak varme.

De kan gjerne serveres med is til. Eller krem. Nam nam. Hva retten kalles? Tja... avholdsmannens trøst? Eller avholdne pærer. Siden all alkoholen kokes bort kan desserten i hvert fall ikke kalles Pære full.

Og her finner du flere retter fra mitt enkle kjøkken.

Ingen kommentarer: