Neste gang du snubler over scampi i frysedisken kan du lage denne gode retten som Sigrid anbefaler.
Jeg har tillatt meg noen justeringer
INGREDIENSER
- 4-5 ss olivenolje
- 4 hvitløksbåter, finhakkes (Dette er selvfølgelig helt veiledende, men altså ikke under)
- 1/2 fersk chili, finhakkes
- En løk eller to. (Står ikke i den opprinnelige oppskriften, men synes det gir retten litt ”fylde”.)
- 1 ts paprikapulver (Altså akkurat dette med paprikapulveret skjønner jeg ikke, kan sikkert bruke andre kryddeier, for eksempel safran, gurkemeje eller noe)
- 500 g middels store, rå scampi, uten skall og tarm. (Jeg tok rett og slett en pose frossen scampi, det finner du til og med på Rimi)
- I hvert fall 4 ss nypresset sitronsaft (Eller mer)
- og 4 ss tørr sherry. (Jeg synes det ble litt lite væske i den opprinnelige oppskriften, og sauesen ER sinnssykt god!)
- Bladpersille, finhakkes (Eller annet grønt, dill, gressløk etc)
- Salt og pepper.
- Hvis du bruker frossen scampi : du trenger ikke tine den. La den bare ligge på kjøkkenbenken, mens du
- hakker løk, hvitløk og chili.
- Varm olivenolje,
- Stek løken til den blir blank og myk,
- Oppi med hvitløken og chilien og stek ca 1 minutt.
- Skru opp på sterk varme og oppi med scampi og væsken.
- Rør godt og stek til scampien blir rosa og ugjennomsiktig. Det tar ca 3 minutter. (Du kan jo teste en for sikkerhets skyld, mulig det tar litt lengre tid hvis scampien er frossen).
Nam nam!
Retten er i hvert fall mer enn nok til 2 personer!
Kan også være en idé til forrett.
Er i hvert fall fryktelig rask å lage!
Hvitvin til.
Sikkert ikke så fryktelig fetende.
Flere retter fra mitt enkle kjøkken finner du her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar