tirsdag, september 16, 2008

Denne kaka tar kaka!


Inger Johannes sjokoladekake
Ingrediensene først:

  • 100 gram smør
  • 3 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 ss kakao
  • 1 krm salt (Tja, ca en halv teskje?)
  • 1. 5 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 1 liten boks hermetiske pærer
  • Mandler
  • Perlesukker

Ja du leser riktig. Det SKAL være 3 desiliter sukker og en og en halv desiliter hvetemel. Nei, det skal IKKE være bakepulver.

HVORDAN?
  • Sett steekeovnen på 200 grader.
  • Skjær pærene i båter og la dem renne godt av seg.
  • Smelt smøret og avkjøl det.
  • Bland alt det tørre i en stor bolle.
  • Rør i eggene og til slutt smøret. Det blir en glatt og kompakt røre.
  • Hakk mandler.
  • Smør og evt. strø en springform som er ca 24 cm i diameter. (Springform er en slik rund greie hvor du etterpå kan fjerne veggene så du bare sitter igjen med bunnen. Går sikker bra med en annen lav form også.) Et smart tips : ta bakepapir, klipp evt en sirkel noe større en formen, dekk den til. Da er det enkelt å bare fjerne kaka etterpå. Nei, det gjør ingenting om bakepapiret ligger under kaka. Herregud dette skjønner du når kaka er stekt!
  • Oppi med røra i formen. Du må smøre den utover. Stapp pærene nedi. Dryss på med mandler. Nei, da, du trenger ikke ha oppå så mye mandler som på bildet. Pærlesukker etter smak og behag.
  • Stekes i 30 - 35 minutter på nederste rille.
Den kan godt være litt rå/ klissete i midten.
Kan serveres med litt krem eller is eller som den er.

Enkelt?
Jepp!!!
Sunn?
Nei.
Fetende?
Ja.
  • Folkens!
  • Denne
  • kaka
  • er
  • vanvittig
  • god
  • at
  • du
  • kan
  • falle
  • død
  • om!
Flere oppskrifter fra mitt enkle kjøkken finner du her!

Ingen kommentarer: