Her har du ingrediensene
- 100 gram sukker
- 4 spiseskjeer vann. (Ja, du leser riktig! Kun 4 ss!)
- 150 til 175 gram kokesjokolade
- Ca 25 gram smør
- Grand Marnier i sjenerøse mengder
Sukkeret bør helst være HELT smeltet
Deretter smelter du sjokolade i små mengder om gangen. Det skal være helt smeltet når du fyller på med mer sjokolade.
DET MÅ UNDER INGEN OMSTENDIGHETER KOKE. Hvis uhellet skulle være ute : KAST hele greia! Og prøv igjen. Bedre lykke neste gang!
Du får litt av en gørre etter hvert. Det blir temmelig tykt.
Så tar du i smøret : LITT om gangen og rør ut mellom hver gang.
Så Grand Marnieren. På den opprinnelige oppskriften står det appelsinsaft men dette forringer jo retten betraktelig. Grand Marnier er dyrt, sier du? Men du er vel ingen gjerrigpomp du?
Ha i litt om gangen.
Alkoholen gjør at det freser, veit ærlig talt ikke om det gjør noe men siden jeg er SINNSYKT redd for at det skal koke pleier jeg å ta vekk kjelen mens jeg heller oppi GM-en.
Ha i så mye Grand Marnier at det blir glatt og fint og flytende. Rør med raske tak!
Jeg pleier å lage hele sausen i god tid, og ved servering varmer jeg forsiktig opp. Litt Grand Marnier må til igjen. Jo mer av varen jo mer flytende blir sausen.
Sausen passer vel best til is. Hvis du har med hermetiserte pærer kalles det Pære Bell Helene. Sausen kan også fryses.
Sundt? Nei!
Godt? Ja!
Øverst et bilde sausen etter at den har stått en stund. Underst et bilde av den ferdige sausen. Om du bruker rød eller gul Grand Marnier har neppe noe å si. Er du riktig dannet heller du antakelig sausen over i en sausemugge
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar