mandag, januar 23, 2012

På fottur over Grønland

På søndag hadde jeg gnagsår, så istedet for å gå på ski som jeg som god nordmann egentlig burde, foretrakk jeg heller en fottur på Grønland sammen med min gode venninne B for å teste ut mitt nye kamera.
Først litt grønlandsk graffiti. Det er ikke tvil om at graffitien i indre by Oslo Øst er av bedre kvalitet enn den på mine kanter.

Her et nærbilde av en "piece" av Lars Fiske. (Dette kan selvfølgelig gi grunn til å tro at dette er lovlig graffiti, siden denne billedkunstneren har en særdeles krakteristisk stil.
Om det også er Lars Fiske som står bak denne energisk pekende apen er jeg derimot ikke helt sikker på. Hva som menes med "The zoo is over there" eller hvor dyra er er også litt usikkert for fotografen.

Her en forfrossen dame som nok lengter tilbake til et varmere land ett eller annet sted under ekvator. Det er Yo: chois som står bak denne ypperlige piecen. Og nå må folket ha meg unnskyldt: jeg veit det. jeg veit det! Jeg burde ha fotografert HELE piecen!

Så passerte vi Grønlandsleiret
,

og her er Oslo politihus i nysnøen og i bagrunnen ser vi "Botsen".

Her barn som leker i snøen i Botsparken. Vi ser rett over til Grønlandsleiret.

Og her et bilde i motsatt retning hvor vi blant annet ser Radisson Blu Plaza Hotel og Grønland Kirke fra 1868. Og tar jeg ikke helt feil var Deichmanske bibliotek filial Grønland i bygningen helt til høyre, før den ble flyttet til Tøyen.

Her undertegnede som leker Egon, som nok en gang kommer ut av fengselet. (Jeg kan skryte av at jeg har sett alle Olsen-banden-filmene sammen med min sønn da han var rundt 11. )
Her inngangen til det gamle Botsfengselet fra 1851.

Og her en bakgård med tårnet i bakgrunnen. (Her er også et fengselsutsalg som er åpent et par dager i uka.)


Til slutt oversiktsbilde over den vakre gamle bygningen i vintersola. Forførende idyllisk kan man vel si, tatt i betraktning hvilke skjebner som skjuler seg bak murene. Så ruslet vi videre opp mot



den vakre moskeen i Åkerbergveien fra 1995. I snøen utenfor er det kamp om maten mellom sjøfuglene og stedets duer.

Siden var målet Botanisk hage på Tøyen. Men først benyttet jeg anledningen til å nok en gang ta et bilde av den vakre Sørli Plass i Jens Bjelkes gate, og

utsikten over byen. Til høyre omtrent midt på bildet ser vi Botanisk hage. Vi rusler videre nedover Jens Bjelkes gate og til vår store tilfredshet fant vi en inngang til hagen uten å måtte gå helt opp til hovedinngangen.

Her den staselige alléen

og her enda flere trær i vinterskrud.

Dette bildet er jeg skikkelig fornøyd med om jeg skal si det sjæl. Legg merke til trafobygget som stikker opp i bakgrunnen. Etter hvert hadde vi gjort oss fortjent til et besøk på kaféen hvor de serverte utmerkede vafler, før jeg tok dagens siste bilder,

hvor jeg harprøvd å fotografere trær og annen vegetasjon med antydning av urban bebyggelse,

- og her stikker Plaza hotell opp i bakgrunnen.

Til slutt de gamle litt slitte men elegante veksthusene i vinterkulda.

Edit dagen etter: Når jeg ser nærmere på bildet så tilsier ikke signaturen på piecen at det skulle være Lars Fiske som har laget den. Kan hodene dreie seg om plagiat? De som vil gjøre nærmere undersøkelser i sakens anledning kan jo begynne med websida hans!

Ingen kommentarer: