torsdag, april 10, 2008

Vinter i mars

Begge bildene er tatt like utafor Kirkeveiringen, og minner om en svunnen tid. Det øverste bildet ble tatt i påska, den eneste gangen det var silkeføre i osloområdet. Hvor gamle disse to trehusene er aner jeg faktisk ikke og hva de blir brukt til i dag ei heller ikke. Man kunne ha trodd at bildet hadde blitt tatt for ca 100 år siden – altså hvis det digitale kameraet hadde vært oppfunnet den gangen. Legg merke til de dekorative fotsporene i snøen og postkassa, preget av tidens tann. Jeg synes jeg har all grunn til å være fornøyd med dette bildet. Hvor er bildet tatt? (De som går forbi hver dag kan kanskje holde seg litt diskret i bakgrunnen og la andre prøve seg først før de gjør nådestøtet).

Under et bilde som ble tatt på en ikke fullt så klar dag. Når disse steinfigurene forestillende lubne småbarn (uten vinger, kanskje like bra) ble laget og av hvem har jeg ikke peiling på da plaketten (hvis det er noen) var nedsnødd da jeg tok bildet. Sykkelen i bakgrunnen trekker linjene fram mot vår tid. Hva den vakre lille gutten foran er drapert i er jeg ikke helt sikker på, kanskje en blomsterranke?

Den som klarer å gjette hvor bildene er tatt blir med i en trekning av den første utepilsen – hvis det blir vår en gang. Vinneren sender bare kvittering og får beløpet refundert! Lykke til!

Det er for resten et helvete å redigere bilder og tekst sammen på blogspot men jeg får det vel til en gang!

6 kommentarer:

Tonita sa...

Vi har et par hus på Blindern som har veldig mye til felles med disse to, - men med litt mindre "luft". Så er det et sted like øst for gravlunden ved Ullevål sykehus, - der er det en del slik bebyggelse - men husker jeg hva det heter der.
Neida, - alt går til hæ... når det gjelder hukommelse. Får nok gå tilbake til TV apparatet og opera-galla.

Kom med svaret da, - jeg spanderer utepils.

Anonym sa...

Hmm, ikke lett det her! Det øverste bildet fikk meg til å tenke på Sørkedalen, men det er nok for langt unna til å regnes som "like utafor Kirkeveiringen". Nei, det ringer ingen bjeller... :)

elis lesebabbel sa...

Når det gjelder øverste bildet er Tonita mer enn inne på noe. Hun bør ta seg en ekstra titt neste gang hun er i nærheten.Og bildet under - regner med et det er ca 10 muntters rask gange mellom de to stedene, og hold deg uttafor Kirkeveien. Men ikke så langt unna!

elis lesebabbel sa...

På tide med løsningen kanskje. Det øverste bildet er altså noen hus som man ser på høyre side av Blindernveien når man går mot banen. Tatt i påska da det var silkeføre!

De barneskulpturene er egentlig en gruppe på fire. Tatt på Ullevål sykehus like innafor hovedinngangen!

Tonita sa...

Hæ?
På høyre side når man går mot banen.
Mot banen og i Blindernveien kan man bare gå fra Kirkeveien, og til slutt med Apalveien inn fra venstre - og så er "banen der".

Men på høyre side er det da ikke noen slike hus, - derimot er det noen beslektede hus på venstre side rett etter "Helga Engs hus".

Jeg tror jeg trenger eksakt adresse for å forså hvor du har vært Eli!

elis lesebabbel sa...

Feil. Venstre.