søndag, mai 18, 2008

Elis matbabbel

Jeg er ikke spesielt begeistra for å lage mat, og det kan komme mange stygge ord ut av munnen min under prosessen. Felles for oppskriftene jeg samler her er at de er greie å gjennomføre uten alt for mye styr. Jeg er spesielt lite begeistra for sære ingredienser som man må løpe ræva av seg for å finne. For meg er det enkleste det beste og det beste er de oppskrifter hvor man kan finne de fleste ingrediensene på Rimi. Men jeg KAN være villig til å strekke meg litt lengre for å finne litt mer spesielle matvarer enn Rimis noe begrensede sortiment kan tilby.

Jeg kan altså ikke påberope meg noen stor ekspertise uti matlagingens edle kunst, og både tvil og tro under framstillinga av de enkelte retter vil komme klart fram på bloggpostene. Jeg er selvfølgelig også happy for kommentarer!

Noe som irriterer meg enormt er oppskrifter med fine bilder og når du selv prøver deg så likner det ikke i det hele tatt! På Elis matbabbel finner du matbilder som er garantert usminka og tatt på mitt enkle kjøkken.

Elis matbabbel er neppe for de store feinsmekkere eller deg som virkelig KAN lage mat, for eksempel du som høylytt erklærer på restaurant at ”DETTE kunne du da ha laget selv!” (Hvorfor faen går du på restaurant da?) Men jeg håper at noen vil ha glede av mitt enkle matbableri.

Jeg kunne ha laget en helt ny blogg men tre blogger er litt mye å holde styr på. Derfor lager jeg en egen "spalte" under Elis billedbabbel. Linken finner du til høyre på denne bloggen.

Når det gjelder vinforslag kan jeg dessverre ikke være til noe særlig hjelp. Etter min enkle forstand er all rødvin god!

Bånn appetitt!

Under samler jeg etter hvert den ene retten etter den andre etter hvert som jeg legger den ut. Du kan også gå inn på Emneordene. For eksempel ”Mat Sjokoladesaus” . Arkivet er ordnet alfabetisk klassedelt. Det betyr at det er alfabetet som gjelder

L = Lett. DETTE får du til!
LL=Latterlig Lett
M= Middels enkelt hvis du ikke er helt korka
V = Vanskelig. Tviler på at denne bokstaven vil dukke opp noen gang.

DESSERTER
Enkel epledessert L
Inger Johannes sjokoladekake LL
Pærer i rødvin LL
Sinnsykt god sjokoladesaus M

HOVEDRETTER

  • Fisk
Fiskesuppe, tomatisert L/M
Janssons Fristelse L

  • Kjøttdeigretter
Marokkanske kjøttboller M

  • Kyllingretter
Chop-Suey med kylling M
Kylling på en seng av mango eller omvendt L
Kyllingsalat L
Posekylling LL
Wenches Thaidigg (Kylling) M

  • Skalldyr
Scampi LL

  • Svin
Anne Kristins svinaktig gode svinefilet L

  • Veggis
Auberginer i form M

KAKER
Enkel langpannekake L
Inger Johannes sjokoladekake LL

MATBABBEL
Kyllingloven

SAUSER
Tomatsaus L

SUPPER
Fiskesuppe, Tomatisert L

TILBEHØR
Sitronpoteter LL

Flere retter fra mitt enkle kjøkken kommer...

Og helt nederst kan vi jo legge ut noen andre matblogger:
Virrvarr kokkelerer
Her finner du mest eksotiske retter, og lager fr. Virrvarr kålrabistappe er det ikke akkurat slik jeg lærte det på skolekjøkkenet. Neppe du heller.

Edit april 2009:
Husstellærardottera

Ingen kommentarer: