onsdag, mai 06, 2009

Og enda litt mer taktilt

For noen år siden hadde vår filial i Bergen som nå er nedlagt et fruktbart samarbeid med Lærerhøgskolen i Bergen, førskoleutdanninga. Som et ledd i undervisningen laget de en følebok basert på klassiske eventyrelementer. Boka heter Stoffene forteller og det er selvfølgelig fordi figurene var laget av ulike stoffer med varierende tekstur og kvalitet. Alle eksemplarene var laget over samme lest, men med individuelle løsninger.



De to bildene over er av en myk bok som er fylt med ett eller annet. Boka er gul, og påsydd stoffer i blant annet strie og ... annet.


Billedbeskrivelse : Sort fløyel, litt jukeseskinn og noen fine knapper illustrerer kongen. Et skjørt i strie er heksa. Silkestoff (?) formet som en kjole, en garnflette og en flat form med fire takker (krone) er prinssessen. Så enkelt kan det gjøres. Blindeskriften er laget på gjennomsiktelig plast som er sydd på. Det er også viktig at det er "vanlige" bokstaver så alle skal kunne lese boka. Helst i stor skrift. Disse bøkene sender jeg med glede ut til blinde barn. Det er ikke alle de taktile bøkene våre jeg kan si det om.

Ingen kommentarer: