torsdag, mai 31, 2012

Et lite stykke Østberlin

På toget til Schönefeldt Flughafen etter nok et begivenhetsrik Berlinopphold dro vi gjennom det gamle Østberlin. Da benyttet jeg anledningen til å  dyrke min hobby fotografering i fart. Man kan trygt si at motivene var noe annerledes enn sist jeg bedrev  denne sysselen.


Her et foto tatt gjennom den karakteristiske glassveggen på Ostbahnhof.


Det går raskt unna så det gjelder å være rask på avtrekkern. Her passerer vi blokker og graffiti,og her Berlinerdom med det karakteristiske tårnet og forgyldte spiret, og hvis jeg ikke tar helt feil ligger denne kjente domkirka ved elva Spree.


Her ser vi den typiske gule trikken som bare befinner seg i Østberlin - med alle forbehold om at jeg tar feil. I bakgrunnen Nikolai kirche som befinner seg midt i Nikolaiviertel, et yndet turisted. Mesteparten av den gamle bebyggelsen ble ødelagt under krigen, men er nå bygget opp igjen mest mulig slik det var.

Så litt blokker igjen, her med en liten hageflekk, og


her enda noen fler.

Og da holder det kanskje med blokker for i dag. Her en knyttet neve i forgrunnen, hva det nå måtte være denne neven knytter seg mot. Kanskje mot alle turister som sitter og fotograferer gjennom togruta.

Her en kanal igjen (aner ærlig talt ikke hvilken, ei heller hva den gamle murbygningen er) og til slutt fikk jeg snappet


noen gamle mursteinsbygninger.

Se ikke bort fra at det etter hvert kommer flere fotografier fra Berlinturen.

PS: Den nye bloggermodulens billedprogram kan anbefales! Her kan man enkelt velge billedstørrelse. Sikkert unødvendig å si men hvis man klikker på bildene blir de forstørret.

1 kommentar:

Live sa...

Herlig titting og lesning! Håper du fortsetter med hobbyen din - fartsfoto! Det er en sjanger jeg er blitt veldig glad i - fra i dag.