fredag, november 27, 2009

En reise i Norge

Forrige søndag skulle jeg reise fra Vågå til Oslo. Egentlig foretrekker jeg å reise med tog, men som vel de fleste veit går det ikke noe tog fra Vågå, så da må man først komme seg til Otta. På søndager går første buss fra Vågå før kl 12.05.

Bussholdeplassen på Smedsmo.

I Vågå er det ikke mindre enn to bussholdeplasser, noen ganger går bussen fremdeles fra den gamle rutebilstasjonen men etter at riksveien ble lagt om går bussen like ofte fra Smedsmo i utkanten av sentrum. Skal IKKE se bort fra at bussen sparer et minutt eller to på det! Da gjelder det bare for passasjerene å velge riktig holdeplass! Denne søndagen hadde jeg hellet med meg
.

Vi er i gang! Bildet er tatt fra bakerst i bussen.

Så går det nedover Ottadalen. Gamle gårder

og typisk norsk kulturlandskap i nysnø.

Kl 12.40 er vi inne på Otta skysstasjon. Det er over en time etter at forrige tog gikk fra Otta kl 11.37. Neste tog går kl 17.14. Egentlig er det ikke så mye å foreta seg på Otta en søndag i november så da er det bare å bli med bussen videre.

Vertshuset Sinclair i all sin prakt.

Bussen startet fra Stryn kl 09.40. For dem som har reist langt kan det derfor være godt med en matbit. Så én time etter at bussen kjørte fra Vågå er det en 45 minutters matpause på Vertshuset Sinclair, oppkalt etter den ulykkelige George Sinclair som var så uheldig for snart 400 år siden! På en annen side, det er ikke alle som får et vertshus oppkalt etter seg, i den grad salige Sinclair fikk noe særlig glede av det. Men han var i det minste ikke avhengig av rutetidene til NSB eller Fjor 1!


Lunsj på vertshuset. Billedbeskrivelse : et smørbrød med én ansjosfilet, to halve agurkerskiver, to tomatbåter, egg og et salatblad FØR jeg har fjernet plastfolien. Og en kopp kaffe. Kniv, gaffel og serviett. (Man er da dannet!). Alt for kr. 82,-.

For dem som trenger litt input underveis er det fullt mulig å besøke Utstillingen om Skottetoget 1612 for en billig penge. (Kun kr 20;-) Åpent hver dag fra kl. 0700 til kl. 19.00!

Så er det like før vi er on the road again, mens vi prøver å riste av oss oss de dystre fakta om Georg Sinclairs triste skjebne og endelikt!
Vi beveger oss stadig nedover dalen, med kurs for Lillehammer. (Her et stemingsfullt skumringsbilde. ) Bussen er på Lillehammer kl 15.20 og da har det nettopp gått et tog fra Lillehammer stasjon 11 minutter før. (Kl 15.09). Men det går alltid et tog, og neste tog går fra Lillehammer en time seinere. (16.20). Men siden bussen er i Oslo kl 18.10 og toget er framme 24 minutter seinere (18.34) er det egentlig like greit å ta bussen helt fram. Og hva får man gjort i løpet av en time på Lillehammer? .

Dessverre ble oppholdet på Lillehammer stasjon så kort at jeg ikke rakk å ta noen bilder. I stedet tok jeg et stemingsbilde av Mjøsa i skumringen.

Siste bilde er fra holdeplassen ved Mjøsbrua vest, midt ute i nowhere! Så går ferden over brua og 2 timer og 25 minutter seinere er vi på Oslo S! Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

2 kommentarer:

Solgunn sa...

Takk for turen!

elis lesebabbel sa...

Bare hyggelig! En av mine (svært få) hobbier jeg har er å fotografere fra bussen og synes at jeg etter hvert har fått et visst tak på det! Kvaliteten avhenger litt av vinduspussen hos busselskapet. Har også tatt bilder fra Vågå og helt til Ørsta (altså andre veien) men fikk aldri tid til å legge ut bildene.