fredag, mars 27, 2015

Og så har man hatt seniordag igjen - eller en tur rundt i byen

Vi som jobber i staten er så heldige å ha 8 ekstra seniordager fra og med det året vi fyller 62 år. Disse skal taes enkeltvis ved behov. I dag har jeg hatt "behov" for min andre seniordag. (De som er bekymra for skattepengene sine nå: det kommer ingen vikar.)

Regner med at folk er skikkelig spente på hva jeg har bedrevet med på denne mitt livs andre seniordag, så her kommer dokumentasjonen. Som vanlig med hjelp av min trofaste Canon S95. 

Vi starter dagen med den 11. eller er det muligens 12. fredagsdemonstrasjonen foran den Sudia-Arabiske ambassen til støtte for bloggeren Raif Badawi. (Som som jeg regner med alle mine lesere veit er dømt til 1000 piskeslag hver fredag - hvorav han mottokk de første 50 for en stund siden nå - i tillegg til en klekkelig bot og lang fengselsstraff. ) Og kan jo benytte anledningen til å opplyse om at Amnesty også neste fredag arrangerer demo, samme tid samme sted. (Kl 08:45, Drammensveien 102 H). Regner derimot med at den avbildede snømannen ikke kommer da.

Så rusla jeg nok en gang gjennom den vakre Frøyaparken, som igjen er dekket av snø etter gårdagens store snøfall. Først tok jeg bilde av litt graffiti

 og deretter et oversiktsbilde av den vakre parken, omgitt av mondene villaer

 og så rettet jeg kameraet mot Frognerkilen og Oskarshall festning på Bygdøysida

og tok enda et bilde av vestkantens svar på East Side Gallery. Deretter tok jeg meg en mer eller mindre velfortjent kaffe og en oversizet kanelsnurre på Åpent Bakeri. (Dette er ikke billedmessig dokumentert, så dere får velge om dere vil tro meg eller ikke!)

Så tenkte jeg at jeg skulle unne meg en trikketur ( man er jo tross alt senior) , og mens jeg sto og venta på holdeplassen på Skillebekk benyttet jeg anledningen til å fotografere en skulptur i den lille parken

og deretter de lokale småspurvene. Trikketuren ble ikke så lang, siden en bil hadde parkert litt dumt i forhold til trikkeskinna ved Solli plass. Så da rusla jeg videre nedover Henrik Ibsensgate

og kunne selvfølgelig ikke la være å irritere meg over tabloidpressas banaliteter. I dag var det ikke uventa andrepiloten i den  tragiske flyulykken som var på forsida. (VG: "Slik var dødspiloten". Dagbladet: "Slik var drapspiloten". Herrgud, hvor tar de det fra.)  Den sykdomsrammede Gunhild Stordalen er også på  alle avisers forsider i dag, og vi ønsker fortsatt god bedring.)

Etter det tidligere omtalte snøfallet er man i fare hvor man går, og spesielt på fortauene i Oslos gater. Godt vi har Takras.no og Isras.se i norsk-svensk forbrødring til å beskytte oss.

For å ta bildet over måtte jeg gå litt nedover Arbinsgate, og der oppdaget jeg den stilige Victoriapassasjen, hvor jeg fakstisk aldri har gått - før i dag.

Vel hjemme igjen kunne jeg konstatere at det ikke blir noe vårfeiing på gårdsplassen i dag heller!

1 kommentar:

Hege sa...

Mener senioren hadde en deilig tur. God påske!