søndag, oktober 03, 2010

Kunsten gror

Og så har man vært på Høstutstillinga igjen, som vel var som den pleier.
Men på utsida oppdaget vi "Kunstnernes hage, an artproject by Katja Høst". Noe av formålet er altså

"ved å gjøre et stykke prydhage om til kjøkkenhage, ønsker prosjektet å rette fokuset på mat, dyrking, så vel som vårt forhold til hva en hage kan være. Ikke minst ønsker vi å stille noen spørsmål rundt mulighetene for å kunne dyrke mat når man bor midt i en stor by."
Tvers over gata er som kjent Slottsparken, hvor det i krigens dager viste seg å være fult mulig å dyrke mat midt i en (den gangen riktig nok ikke fullt så stor) by. (Nei, ikke NOE gæernt med kunst... unnskyld artprojects!)


Her to bilder av "Kunstnernes hage". Litt usikkert om de røde plaststolene på det øverste bilde er er en del av prosjektet. (Fru Høst, på høy tid å høste hagen din nå - kunne ikke dy meg for den morsomheten, gitt!)

Da jeg kom hjem måtte jeg jo ta nok et bilde av vårt lokale "artproject" som viser at det er fullt mulig å "dyrke mat" også utenfor Ringveien, selv om Cathrine i august
"er blitt litt demotivert av alt ugresset som trekker inn fra skogholtet".
Og apropos ugress; da jeg hadde tatt disse bildene kom jeg plutselig på et kunstverk jeg tok bilde av utenfor Hamburger Bahnhof; Museum für gegenwart da vi var i Berlin i fjor.
Kunstverket heter The Right to be Lazy. Kunstneren er John Knight. Idéen er å la det store runde blomsterbeddet på plassen bare fritt gro igjen. Litt mer om prosjektet her.

Her et mer utilsiktet "Right to be Lazy"-prosjekt bak bensinstasjonen i vårt eget nærmiljø - bildet tatt fra verandaen.Litt tilbake til Hamburger Bahnhof- som jeg tipper kunstmuseet kalles på folkemunne; her noen uteinstallasjoner som også (antakelig tilsiktet) baserer seg på igjengroddhet, her rundt skulptuerer av murblokker. (Glemte dessverre å notere navnet på kunstneren/ene, noe som irriterer meg litt nå!)
Helt til slutt et par bilder tatt av bjørkehagen utenfor Tate Modern i London i sommer. Er litt spent på hva som er planen, er det meningen at bjørkestammene til slutt skal gro sammen eller kommer de til å lukes ut etter hvert som de vokser til? Er ikke helt sikker på intensjonen men ganske stilig!

Ingen kommentarer: