tirsdag, august 10, 2010

Hjorter og sfinkser i Dyrehaven.

I år leide vi sykler på hotellet og syklet rundt i Københavns grønne nord. Da er Dyrehaven nesten ikke til å unngå. Som altså ikke må forveksles med Zoo, en vandrehistorie i Danmark er vel den om nordmennene som skulle ta taxi til "Dyrehagen" og havna feil. Dyrehaven har ikke så mange løver og tigre å by på, men desto mer annet!

Oj! Jeg ser noe i gresset. Shhh...

DER! Et rådyr! Med unger!

Nei dette er ingen savanne, men hjorter i Dyrehaven. (Nei, jeg har ikke bedre zoom på kameraet, men et majestetisk syn! Ser du ikke noe sier du? Så klikk på bildet, da!)

Helt overveldet av dette synet må vi ta en pust i bakken. Jeg benytter anledningen til å ta bilde av våre tre girs sykler ( og akkurat på Sjælland er jo det mer enn nok!)


Her kan man sitte på en benk og se utover nowhere i det vakre Sjælland!

Uups! Hva er dette for et dyr!?

Så er vi kommet til Eremitageslottet som blir voktet av fire sfinkser . (De ser ut som en krysning av løver og brystfagre kvinner etter datidens kvinneideal, med svært forseggjorte hårfrisyrer. Ingen bad hairday derigården, nei!)

Her kan vi jo sammenlikne med en slektning fra Belvedereparken i Wien, men våre danske venner mangler vinger, hva slags konklusjoner man enn måtte trekke av det! Derimot har både den danske og østeriske sfinksearten fletter!

De er til evig tid dømt til å stirre utover evigheten, men ser ut til å ta dette faktum med verdighet og stoisk ro!

Hva mitt reisefølge tenker på her kommer heller ikke klart fram, eller om han tenker på noe i det hele tatt for den delen. Kanskje at det hadde smakt med en kald øl? Eller en hvitvin hadde kanskje passet best i slike elegante omgivelser.

Men vi må videre og det flotte Eremitageslottet


blir snart en liten prikk i landskapet.

Før vi forlater Dyrehaven kan vi lese at det finnes i alt 2000 hjortedyr! Og mens vi sykler tilbake til hotellet er vi skjønt enige i at marka er oppskrytt! Og vi gjør oss noen sammenlikninger mellom natur og kultur og Norge og Danmark i sin alminnelighet etc etc.

Og alle var enige i at det hadde vært en fin tur!

1 kommentar:

Bjørg sa...

Nyttig lærdom for ei som aldri har riktig fattet hva attraksjonen er.