søndag, mai 23, 2010

Nasjonalromantikk

På veien over fjellet fra Folldal til Ringebu tok vi oss en liten rast på Rondevegen kafe. Siden det var 17 mai var det en rikholdig buffé. Man kan trygt si at vi ble stapp mette og at maten var god. Skikkelig norsk mat uten noe jåleri av noe slag. Det som slår en når man spiser på slike steder langt uti gokkeheita er hvor STILLE det er. Bare lyden av kniv og gaffel og stille småprat. Så vi byfolk følte også at vi måtte dempe stemmen. Matro kalles det nok. Ellers kan jeg godt anbefale etablissementet Rondevegen !

Så over til billedbeskrivelsen av Rondevegen kafé. Foran en gammel slede med hjul. Ved trappa et maleri av et troll. Skiltet "Rondevegen" også med et hyggelig trollmotiv. Muligens samme kunstner. Kommer neppe inn på høstutstillinga men who cares! Dessuten er det også en liten ICA-butikk på stedet og en plakat som oppmuntrer til å spille V75-lyntoto på ICA.

For å markere at det er nasjonaldagen er det stukket ned noen flagg hist og her. Blant annet i ei plastbøtte med bjørkekvister.

Byggestilen er i en nyere stil som nok ville fått en arkitektpuritanist til rynka på nesa. Skitt au, vi hadde kjørt en god stund og holdt på å sulte i hjel så stedet var det reineste Soria Moria for meg og mitt reisefølge. Rødvin hadde de også!

Ingen kommentarer: