søndag, desember 20, 2009

Glade jul o.s.v

eller som svenskene sier: nu är det jul igjen. Dette ubestridelige faktum har heller ikke gått Nordiska kompaniet, populært kalt NK forbi. Her kommer høydepunkter fra årets vindusutstilling, som vanlig med en billedbeskrivelse for blinde (og for seende som måtte lure på om de tror sine egne øyne, men det kan de nok! Det er jo forpokkermeg jul!)

Øverst en svane og en sel i isødet (Visste ikke at disse dyra tilhørte samme klimasone men med den forventede temperaturøkninga kan vi like godt venne oss til det først som sist). De befinner seg på et vann og under isen finner vi både fisk og skalldyr. I bakgrunnen tre barn som har kledt seg etter kulda. (Riktig et mesterverk i faget vindusinnstalasjon!)

Så en bever (?) som fisker og en padde- eller er det en frosk. Strengt tatt går vel egentlig amfibier i dvale om vinteren. Skitt au, det er jo jul!

Her nærbilde av den stakkars gjedda(?) som er så ille utsatt av den glade fiskeren på blidet over. (Skitt fiske!)

Neste vindu viser isbjørn, kaniner og en ulv (?) i skjønn forening. Og en orrfugl (?). I jula skal alle være venner, også på tvers av vedtatte klimasoner.

Muligens høydepunktet! Bak isbjørnen ser vi en forening av HC Andersen(?) og gresk mytologi(??). Tipper at den vakre damen er Snødronningen og den mer lettkledde lengre bak som trosser snø og kulde er nok en klassisk gresk skulptur.
Siste vindu viser et par julerotter som sitter og skotter! Og for dem som savner selveste julenissen... unnskyld jultomten som slår i glasen och låter oss lustiga vara, er det bare å ta en sväng inn i Kyrkgatan:
Billedbeskrivelse (å herregud MÅ jeg!) : en jultomte kledd etter alle kunstens regler, til venstre en mer lettkledd nissemor(?) med et litt mer sexy og moderne image enn man vanligvis forbinder med nissemødre. En svært så utringet sak som burde gjøre lykke på de fleste julebord! Lange hansker som står til. Og sorte strømper. Og som enhver nissemor med respekt for seg selv har hun lange gule fletter. Englebarnet til høyre med et litt mer passende antrekk.

Den som ikke får julestemning av dette kan bare ha det så godt!

2 kommentarer:

Fama sa...

Men kan du skjønne hva Nissemor ser i Nissen? Eller er det dattra?

elis lesebabbel sa...

Nei det var et sabla godt spørsmål! Har nok lurt på det samme.