mandag, mai 01, 2006

Kom mai du grønne grille

Nå skal jeg erobre enda mer av cyberspacen for å skrive meterologiske observasjoner som neppe har noen interesse for andre enn meg selv. (Bill og epplemannen får ha meg unnskyldt). Jeg kunne ha skrevet det i en bok for hånd, men da måtte jeg først kjøpe meg et hefte og lete etter en penn og hvor pokkerblirallepenneravherihuset og hvor er boka mi og hvor er buksa mi etc etc. Jeg kunnne jo også lagret det på word, men en vakker dag skifter vi vel maskin igjen og hva som ellers kan skje. Og nå belaster jeg ikke vår maskin men cyberrommet der ute som den reneste gjøkunge. Jeg erobrer nytt land i cyberen men ingen protesterer og ingen hindrer meg!

Vi går mot vår- ja det gjør vi jo hvert år på denne tida men aldri så seint som nå, eller aldri og aldri men i alle fall lenge siden sist. Dette er ingen meterologispalte, så akkurat værstatistikken lar vi ligge. Går vi mot en ny istid, kanskje, jaja mammuter er jo kule de... Faktum er at
1 mai 2006
klokka er 15.30 uansett hva som står på posten- det er sikkert amerikansk tid.
er det i følge met.no 9 grader akkurat nå, det er fortsatt skimuligheter for de ivrigste i følge føremeldingen, og snødybden på Bjørnholt er 21 cm. De visuelle observasjoner fra mitt vindu er at det begynner så vidt å grønnes på plenene men ikke noe grønnskjær å se fra trærne. Verandakastanjen begynner å få ganske store knopper. Den ble beskåret for første gang for ca 14 dager siden, og kommer dermed neppe til å kollidere mot taket i år heller. Kommer den til å få blomster i år? Det fikk den ikke i fjor, selv om den da ikke var beskåret. Det er grått og trist og den eneste fargeklatten er verandaflagget i anledning dagen. Heis oss et rødt flammende flagg! (Nei da, det er norge i rødt hvitt og blått som vaier så vakkert i vinden!)

3 mai
er det heller ikke anntydning til noe grønt på trærne her på Holmen. 119.4 meter over havet i følge Oslo sporveiers oversikt over T-baner. Snødybden på Bjørnholt er 18 cm og kl. 20.45 er det 14 grader og værmeldinga er optimistisk. Knoppene på kastanjen er blitt litt større og plenene er muligens blitt litt grønnere? Og så skal det jo bli varmere men det skal det alltid. Naboen har jammen fått fyllt verandakassene, i fjor var de seinere enn meg det var som faen! Webkamerat på Kikutstua viser at det fremdeles er is på vannet. Så det går da framover.

4 mai
Kl 21.10 er det ca 18 grader ute! M.a.o væromslag. Og snødybden på Bjørnholt er ikke obeservert. Har alt smelta fra i går??? Fremdeles skiføre i høytliggende strøk og webkameraet på Kikut viser at det er snø og is på vannet.


5 mai
Endelig litt grønnskjær i bjørkeskogen! Webkamerat på kikutstua (ca 360 m.o.h. viste at det fremdeles er is på vannet)

6 mai
På joggeturen til Østernvann: all isen smelta både på Bogstadvann og Østernvann. Bare litt snø ved veien opp til Østernvann.

7 mai
Det har tydeligvis vært en pause i snødybdemålinga på Bjørnholt. 5 cm i dag.
Verandakassene er fyllt, 3 planter i hver kasse og kjøpt nok jord til i alle fall to sesonger til.Sittet og svettet på verandaen i dag. Plutselig ble det vår!
PS: Søndagsturen gikk til Bogstad camping hvor vi kjøpte oss en is på bensinstasjonen, Årets nyhet var en bananasplit-is med trekk av melkesjokolade. Den hadde vært god hvis det ikke hadde vært for melkesjokoladen. Hvem står bak denne perversje oppfinnelsen? Er det fordi bønda skal få solgt alle melka si?
Og kl 23.20 er det 17 grader på verandaen!

8 mai
er snødybden på Bjørnholt 0 mmen fremdeles is på vannet. Men isen er neppe sikker. Og nå er det ikke lenge før kastanjene blomstrer i Bygdø alle. Og det er vanvittig vakkert å se på det vakre grønnskjæret på trærne her på Holmen.

12 mai
Har prøvd å telle blomstene på verandakastanjen. Ser ut til å være 15 (16?) stykker. Ny rekord!

18 mai
Tok en joggetur i regnet gjennom skogen til Holmenkollen og en runde på gratishaugen før jeg løp ned igjen. Vått og grønt og tåke og trolsk og fuglelyder. (Men hadde walkman og hørte på Rolling Stones blant annnet Brown Sugar) og Joe Cocker ). Reneste regnskogen. Blomster kommer og gresset gror og trærne er så tette at jeg ser ikke husene igjennom fra vinduet. Ingen nye vårrapporter før jeg tar det første badet. I fjor var det 15 mai. Too late...


21 mai

Regn regn regn. 13 grader!Går vi mot en ny syndflod? Kanskje noe av svaret finnes på denne hjemmesiden. Mere her. Da har jeg en gang for alle besvist at 1. denne bloggen ikke må oppfattes seriøst, og 2. at jeg til fulle behersker teknikken å legge inn linker. Dessuten har jeg atter en gang gitt mitt bidrag til å forsøple cyberspacen. Enda en synd å bekjenne for st peter på den ytterste dag. Hva den nå nedlagte verdikommisjonen mener om dette kan man kanskje finne ut her. Skulle tro at jeg var blitt relliøs!

Ingen kommentarer: