- 6 epler
- 2 dl strøbrød, brødrasp, grillmel (Rimiversjonen : "griljermel" ) litt avhengig av hva din nærbutikk kan tilby
- 1 dl sukker. (Hva slags sukker, brunt eller hvitt bestemmer du).
- Gjerne kanel – etter smak.
- Ingefær, kanskje?
- 3 ss margarin.
- Hakkede mandler. (Hvis du gidder å hakke. Finnes også ferdighakkede mandler i butikken. Det er nå godt med litt mandler, da!)
- Litt vann. (Oppskriften sier ¼ dl )
- Sett ovnen på 200 grader.
- Smør en ildfast form.
- Skjær eplene i tynne skiver. Skallet kan god være på men kjernehuset må vekk. Ett sted går grensa!
- Legg epler, sukker, brød og krydder lagvis i formen. Eller bare hiv oppi eplene, dryss på det tørre og bland. Rist gjerne formen litt. Brødrasp på toppen. Og mandlene hvis du har tatt deg bryderiet med å hakke. Tar egentlig ikke så lang tid. Jeg pleier å legge mandlene på ei fjøl, og hakke med kniv. Eller så KAN man jo bruke mandelhakker. Og så kan du jo ha på noen klatter med margarin/ smør oppå til slutt.
- Litt vann over.
- Inn midt i ovnen i ca 30 minutter. Da burde eplene være møre.
Is til
Eller krem.

Flere retter fra mitt enkle kjøkken her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar